Хакерската атака срещу Български пощи през април, създала голямо сътресение в

...
Хакерската атака срещу Български пощи през април, създала голямо сътресение в
Коментари Харесай

Зам.-министърът на транспорта обяви, че хакерите ударили Български пощи в полза на частни куриери

Хакерската офанзива против " Български пощи " през април, създала голямо разтърсване в работата им, е била целева и направена в интерес на частните куриерски компании. Това обяви служебният заместник-министър на превоза и известията Красимир Папукчийски пред.

" До мен стига информация, че това е целево, с цел да може да вървят пощите в отрицателна посока на развиване ", уточни Папукчийски.

На въпрос дали офанзивата е била направена в интерес на куриерските компании, той отговори " Точно по този начин ".

За да не се повтори сходна намеса, е конфигуриран нов програмен продукт.

" Но към момента следствието от тази офанзива не е отстранено - даже и последния месец пенсиите отново бяха раздадени със забавяне от един ден ", уточни Папукчийски.

Заместник-министърът на превоза заяви и че в Плана за възобновяване са заложени над 100 млн. лв. и за рационализация на Пощите.

По отношение на положението на БДЖ Папукчийски означи, че половината от новите локомотиви, доставени през 2021 година след осъществяване на процедури след 15 години липса на доставка на нов преносим състав, са отвън строя.

" 7 локомотиви са отвън строя, половината към този момент са отвън строя заради неправилното ръководство на договорите за поддръжка на тяговия и нетяговия преносим състав, т.е. локомотивите и вагоните ", посочи заместник-министърът.

Оказа се, че той самият е изпитал като пасажер на гърба си положението на железницата, пътувайки преди 2 седмици за Пловдив с трен, просрочен с към 25 минути.

" Не е въобще обикновено по този метод да бъде предоставена услугата. Дружеството е в недобро финансово положение, организационно в това число. Ако влезем в елементи, по контракта с страната, който би трябвало да извършва " БДЖ-пътнически транспорти ", са забавени ремонтите на безусловно всички локомотиви, мотриси, в това число и пътни вагони ", уточни той.

По негови данни от началото на годината са анулирани 5700 пътнически и бързи влакове, което значи, че 10 дни в страната не е имало никакво влаково придвижване. В съпоставяне с австрийските железници изоставането ни е не по-малко от 20 години, сподели Папукчийски.

" Среднодневното забавяне на всички влакове, макар понижения размер на влаковете - те се движат 10% по-малко от декларираното - е над 1800 минути или в месечен размер приказваме за 50 хиляди минути забавяне на всички влакове ", акцентира той.

Освен огромните закъснения, хората, които пътуват с трен, дефинират като проблем разписанието, недобрата хигиена, повредите. Положителна споделят, че е ниската цена на транспорта.

" Цената на този стадий ще бъде непокътната ", заяви Папукчийски. Той напомни, че в Плана за възобновяване и резистентност има средства за доставка на нови локомотиви и вагони, само че е належащо да се мисли и за смяна на жп инфраструктурата по този начин, че да се обезпечи скорост от 160-200 км/час. Това се възнамерява да стане до 2027 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР